luni, mai 25, 2009

USG - Ultras Sfantu Gheorghe. Sau Un Singur Gand/ Sustinem un oras cu nume de sfant.

Suntem un grup de prieteni ce ne-am hotarat sa sustinem echipa locala de fotbal chiar daca aceasta se scalda in mocirla ligii a patra din Romania. Totul a inceput in ajunul Pastelui cand ne-am prezentat la meci cu vocile din dotare si am impins practic echipa de la spate, aceasta castigand clar cu 5-0. Impulsionati de efectul pe care l-am avut asupra baietilor, ne-am hotarat sa ne organizam mai frumos, sa ne facem un steag de gard, sa ne unim sub un nume si sa adoptam stilul ultras. Astfel, la urmatorul meci de acasa, am afisat un steag de gard si am aprins 6 fumigene. A fost pentru prima data cand s-au aprins fumigene in oraselul nostru. Desigur ca intreaga audienta a fost captivata de spectacolul din peluza si deseori am putut surprinde spectatorii de la tribuna (in numar de aproximativ 50) uitandu-se la noi si nu la meci. Chiar si noi ne-am imbatat cu frumusetea amosferei si, cuprinsi de euforie, am aruncat fumigenele in teren. Imediat dupa aceasta arbitrul ne-a amenintat cu faptul ca ne suspenda terenul (cred ca ar fi fost un caz unic in liga a 4-a :)) ). Si pe plan vocal ne-am prezentat foarte bine la acest al doilea meci si suntem increzatori ca putem da viata fenomenului si in Sfantu Gheorghe.

Pe viitor ne propunem sa avem cat mai multe realizari si sa ne apropiem cat mai mult de ceea ce inseamna a fi ultras cu adevarat. Speram doar sa fim lasati pentru ca cetatenii de etnie maghiara care cred ca suntem doar un grup de tineri ce cauta sa iste un scandal intre romani si unguri. Da,iubim albastrul, galbenul si rosul, da, suntem romani si nu ne vom da in laturi de la a folosi culorile drapelului national pe steagurile noastre. Cu toate acestea nu vrem sa pornim violente atata timp cat nu suntem calcati pe coada si suntem lasati sa ne facem treaba.

P.S. Intre timp a avut loc si in week-end-ul acesta un meci la care am fost prezenti si la finalul caruia am avut inca o dovada despre cum isi face jandarmeria si politia comunitara treaba. Despre asta voi scrie intr-un post viitor, dupa ce intru in posesia pozelor si a filmarilor de la aceasta partida.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Va simtiti mandri ca ati aruncat fumigenele in teren? Ati facut exact ceea ce nu se face la un spectacol, cum ati spus chiar voi ca il considerati. Spuneti ca nu e o manifestare nationalista, dar pe toate filmarile apare ori judetul nostru colorat in rosu, galben si albastru, ori voi cu tricouri gen "romanism.net" si celelalte modele, cunoscute ca fiind cel putin "vecine" cu nationalismul. Este foarte frumos ca faceti ce altii nu fac, este bine ca sustineti echipa, dar fiti atenti la ce spuneti si ce faceti. Pentru ca degeaba spuneti ceva, daca nu concorda cu realitatea. Si daca tot puneti bazele unei galerii, faceti o galerie demna de exemplu. Si nu va inspirati din galeriile Steaua, Dinamo, Rapid astea cica mari. Timisoara ar trebui sa fie exemplul vostru. Sau urmariti suporterii din Anglia. Pentru ca in modul cum vad ca va dezvoltati acum, nu veti face decat sa va laudati ca aveti multe arestari la cazier, vanatai, oase rupte etc., iar eu cred ca astea nu prea aduc satisfactii financiare si morale echipei, daramite voua sau parintilor vostri. Sper sa luati in serios mesajul asta, dar daca nu, nu e nicio problema.